Metsoleirit

Metsoleirit

13.06.2020 Minimetsoleiri Sauvossa
Lisätietoa tulossa myöhemmin…
*******************************************

Minimetsoleiri Pöytyällä
Loppukesästä ja lisätietoa tulee myöhemmin...
*****************************************************

28.-30.08.2020 Metsoleiri Laitilassa
11-16 vuotiaille metsästyksestä ja retkeilystä kiinnostuneille nuorille!

Kurssilla on myös mahdollisuus suorittaa metsästäjätutkinto.
Lisätietoja leiristä antaa Veijo Jalonen veijo.jalonenatgmail.com 
puhelin. 0445895526
*****************************************************

Syksyllä tulossa! Metsästysmetsoleiri Pöytyällä
18-28 vuotiaille peuranmetsästystä.
Lisätietoa tulossa myöhemmin...


 

 

jahti tunnelmaa
Onnistunut metsoleiri

Alastarolla järjestettiin 27-29.12.2019 MetsätysMetso-leiri, johon osallistui yhteensä 20 alle 18-vuotiasta nuorta metsästäjän alkua. Järjestäjinä toimivat Virttaan Erä-Veikot, Alastaron metsästysseura ja Alastaron riistanhoitoyhdistys.

Nuoria oli ilmoittautunut mukaan ympäri Suomea: Pielavedeltä, Lapualta, Kajaanista, Helsingistä ja toki lähialueilta myös. Osalla oli jo aiempaa kokemusta peuran metsästyksestä, mutta mukana oli myös monia ensikertalaisia. Leirin tarkoituksena oli opastaa nuoria metsästäjiä valkohäntäpeuran metsästyksen saloihin ja eläinten tunnistamiseen.
Perjantaina kokoonnuttiin Virttaan Erä-Veikkojen majalle, jossa harjoiteltiin eläinten tunnistusta ja tutustuttiin ajometsästyksessä käytettäviin koirarotuihin. Tämän jälkeen harjoiteltiin aseen turvallista käsittelyä ja jokainen leiriläinen pääsi harjoittelemaan ammuntaa. Lounaan jälkeen päivä jatkui kytiksellä, josta kaatui heti kymmenen peuraa. Jokainen kaataja osallistui nylkypuuhiin, jotta sekin puoli hommista tulisi tutummaksi.
Leiri jatkui lauantaina Alastaron majalta ja siellä kuulimmekin ensimmäisenä jahtivoudin ohjeistuksen ja puhuttelun. Päivän aikana suoritettiin kaksi ajoa, ja peuroja näkyi hyvin. Kaatojakin saatiin mukavasti päivän aikana, niitä kertyi yhteensä neljä kappaletta. Ajojahdin jälkeen siirryttiin kytikselle. Keli oli suotuisa ja luntakin oli hieman maassa. Ilta tuotti hyvin tulosta ja kaatoja kertyi 7 kappaletta.
Sunnuntaina jahti jatkui jälleen Alastaron majalta ja uusimme samat alueet kuin lauantainakin. Keli oli hieman suotuisampi ja karkkopeuroja nähtiin huomattavasti enemmän kuin edellisenä päivänä. Kaatoja saatiin yhteensä 5 kappaletta.
Tarkoituksena oli antaa mukava ja opettava kokemus leiriläisille ja tässä onnistuimme loistavasti. Peuroja kaatui yhteensä 26 kappaletta, joista 17 kyttäämällä ja 9 ajometsältä. Leirillä saatiin kymmenkunta uutta peurankaatajaa ja paljon uusia kavereita ja kokemuksia. Kokonaisuudessaan leiri onnistui hienosti ja leiriläisiltä saatiin kiitosta hyvin menneestä leiristä.

Sami Kivistö
Leirivastaava