Metsoleirit

Metsoleirit

22.08.2020 Minimetsoleiri 7-12 vuotiaille Pöytyällä 
Pöytyän Haukkavuoren ulkoliikuntakeskuksessa, Haukkavuorentie 43, 21870 Riihikoski
Leirille ovat tervetulleita kaikki riista- ja metsästysasioista kiinnostuneet 7-12 vuotiaat tytöt ja pojat. Mukaan mahtuu maksimissaan 40 osallistujaa. Tapahtuma alkaa klo 10 ja päättyy klo 17.
Osallistumismaksu 10€

Ilmoittautuminen osoitteeseen: vsminimetsoatgmail.com
Lisätietoja joko sähköpostilla tai Henri Haakana 0400-950641

*****************************************************

28.-30.08.2020 Metsoleiri Laitilassa
11-16 vuotiaille metsästyksestä ja retkeilystä kiinnostuneille nuorille!

Kurssilla on myös mahdollisuus suorittaa metsästäjätutkinto.
Lisätietoja leiristä antaa Veijo Jalonen veijo.jalonenatgmail.com 
puhelin. 0445895526
*****************************************************

11.- 13.09.2020 Metsästys Metsoleiri Pöytyällä
Valkohäntäpeuran metsästykseen keskittyvä leiri Pöytyällä. Suunnattu 18-29 vuotiaille metsästyskortin omaaville. Osallistujia voidaan ottaa max. 15 ja etusijalle ne, joilla ei ole muuten mahdollisuutta peuranmetsästykseen.
Osallistumismaksu: 75 €
Lisätietoja joko sähköpostilla tai Henri Haakana 0400-950641
Ilmoittautuminen osoitteeseen: vsmetsoatgmail.com

 

 

jahti tunnelmaa
Onnistunut metsoleiri

Alastarolla järjestettiin 27-29.12.2019 MetsätysMetso-leiri, johon osallistui yhteensä 20 alle 18-vuotiasta nuorta metsästäjän alkua. Järjestäjinä toimivat Virttaan Erä-Veikot, Alastaron metsästysseura ja Alastaron riistanhoitoyhdistys.

Nuoria oli ilmoittautunut mukaan ympäri Suomea: Pielavedeltä, Lapualta, Kajaanista, Helsingistä ja toki lähialueilta myös. Osalla oli jo aiempaa kokemusta peuran metsästyksestä, mutta mukana oli myös monia ensikertalaisia. Leirin tarkoituksena oli opastaa nuoria metsästäjiä valkohäntäpeuran metsästyksen saloihin ja eläinten tunnistamiseen.
Perjantaina kokoonnuttiin Virttaan Erä-Veikkojen majalle, jossa harjoiteltiin eläinten tunnistusta ja tutustuttiin ajometsästyksessä käytettäviin koirarotuihin. Tämän jälkeen harjoiteltiin aseen turvallista käsittelyä ja jokainen leiriläinen pääsi harjoittelemaan ammuntaa. Lounaan jälkeen päivä jatkui kytiksellä, josta kaatui heti kymmenen peuraa. Jokainen kaataja osallistui nylkypuuhiin, jotta sekin puoli hommista tulisi tutummaksi.
Leiri jatkui lauantaina Alastaron majalta ja siellä kuulimmekin ensimmäisenä jahtivoudin ohjeistuksen ja puhuttelun. Päivän aikana suoritettiin kaksi ajoa, ja peuroja näkyi hyvin. Kaatojakin saatiin mukavasti päivän aikana, niitä kertyi yhteensä neljä kappaletta. Ajojahdin jälkeen siirryttiin kytikselle. Keli oli suotuisa ja luntakin oli hieman maassa. Ilta tuotti hyvin tulosta ja kaatoja kertyi 7 kappaletta.
Sunnuntaina jahti jatkui jälleen Alastaron majalta ja uusimme samat alueet kuin lauantainakin. Keli oli hieman suotuisampi ja karkkopeuroja nähtiin huomattavasti enemmän kuin edellisenä päivänä. Kaatoja saatiin yhteensä 5 kappaletta.
Tarkoituksena oli antaa mukava ja opettava kokemus leiriläisille ja tässä onnistuimme loistavasti. Peuroja kaatui yhteensä 26 kappaletta, joista 17 kyttäämällä ja 9 ajometsältä. Leirillä saatiin kymmenkunta uutta peurankaatajaa ja paljon uusia kavereita ja kokemuksia. Kokonaisuudessaan leiri onnistui hienosti ja leiriläisiltä saatiin kiitosta hyvin menneestä leiristä.

Sami Kivistö
Leirivastaava