Hirvipeijaisten järjestämistä tulee välttää koronariskin vuoksi

22.10.2020 15:50
mies tornissa
Metsästäjäliitto ja Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK suosittelevat hirvipeijaisten siirtämistä aikaan, jolloin koronauhka on poistunut.

Hirvipeijaiset ovat monen kylän merkittävin vuotuinen kokoontuminen. Siitä huolimatta Metsästäjäliitto ja MTK yhdessä esittävät, että metsästysseurat peruisivat tai siirtäisivät peijaisiaan tältä syksyltä ja tulevalta talvelta tuonnemmaksi koronaviruksen aiheuttaman riskin takia.

– Koronariski on nyt kohonnut ja erilaiset kokoontumiset ovat aiheuttaneet sairastumisia. Siksi on ymmärrettävää, että peijaisia ei näissä olosuhteissa pystytä järjestämään, toteaa MTK:n kenttäjohtaja Timo Leskinen.

Peijaisten sijasta voidaan järjestää kyläläisten kokoontuminen väljästi makkaratulille tai lihakeitoille taivasalle niin, että koronariski voidaan ottaa huomioon.

Metsästäjäliitto on koonnut erilaisia koronaohjeistuksia yhteen